Actueel

Van dagbesteding naar een betaalde baan! Kamil doet het gewoon!

(De redactie van)Apeldoorn Werkt Mee ontmoet Kamil van 22 jaar bij de houtkachel van de werkplaats bij Ons Werk, aan de Maasstraat in Apeldoorn. Een ontspannen setting om te praten over het bijzondere pad dat Kamil heeft bewandeld tot nu toe. Ook hebben we het over zijn toekomstplannen.

Kamil is 19 jaar als hij Piet van Ons Werk ontmoet. Tot dat moment kan hij niet vinden wat hij zoekt en is daardoor minder goed te begeleiden. In overleg met zijn consulent gaat Kamil bij Ons Werk meelopen om te onderzoeken wat bij hem past.

Aanpakker

Kamil pakt alles aan. Piet en zijn collega's omschrijven Kamil als een handige jongen, die graag wil werken en zijn collega's op een fijne manier kan motiveren. Toch zijn er nog wel een aantal verbeterpunten voor Kamil bijvoorbeeld telefoongebruik onder werktijden, op tijd komen op het werk en zijn taalgebruik. Hier krijgt hij alle tijd en ruimte voor op zijn werkplek.

Flink gegroeid

Kamil heeft enorm kunnen groeien bij Ons Werk. Doordat hij veel afwisselend werk mocht doen (straten, tuinonderhoud, lassen, verhuizen), kreeg hij de kans om te ontdekken wat het best bij hem past. De vertrouwensband die hij met Piet en zijn collega's kreeg, maakte ook dat hij beter aan te spreken werd op zijn (verbale) gedrag. Waar hij bijvoorbeeld in het begin nog veel moeite had met op tijd komen, kreeg hij steeds meer besef van het nut van een goed dag-en nacht ritme.

De positieve manier van benaderen van Piet en zijn collega’s zonder druk te leggen op de kwetsbare Kamil, heeft hem enorm gesterkt. 

Veel werkervaring

Toen Kamil eenmaal wist dat lassen het werk was wat hij het liefst deed, ging hij samen met Piet op zoek naar een werkervaringsplek bij een regulier bedrijf. Ondertussen had hij zijn lasdiploma kunnen behalen. Zo heeft hij bij Bonhof in Wilp-Achterhoek een hele fijne ervaring op mogen doen en ook via Basaris. Onlangs heeft hij bij De Cabinespecialist B.V. in Apeldoorn een proefperiode doorlopen en aansluitend een jaarcontract te pakken gekregen! Dat is zo verdiend!

Werkomgeving belangrijk

Kamil geeft aan dat hij zelf heeft gemerkt dat lassen wellicht hetgeen is wat hij uiteindelijk het liefst wil, maar dat hij nu ook weet dat de werkomgeving nog veel belangrijker is. Hij is dankbaar voor alle kansen die hij heeft gekregen en nu krijgt, en gaat beginnen met isoleer- en installatiewerkzaamheden. Piet onderstreept het belang van een goede samenwerking met Werkleerbedrijf Lucrato, Gemeente, en ambulante begeleiding, maar ook de begeleiding op andere leefgebieden. Door samen te kijken naar de juiste rust- werk- en privéomstandigheden kun je stappen maken. Kamil is hier een enorm mooi voorbeeld van!

Nieuwe website!

Apeldoorn werkt mee heeft een nieuwe website!

De vernieuwde site heeft meer ruimte voor uitleg en ervaringen. Werkplekken kunnen nu ook meer foto's of een video op hun profiel plaatsen. Verder kan er informatie toegevoegd worden over (rolstoel)toegankelijkheid. Op de pagina 'Werkplek vinden' kun je hier op filteren.

Aanbieders van Werkt mee - trajecten (werkplekken), kunnen meer informatie vinden op de pagina 'Voor aanbieders', helemaal onderaan deze site.

Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden? Neem gerust contact op!

Foto: Kruidentuin van de Passerel, één van de werkplekken op Apeldoornwerktmee.nl